Alles is energie

door | jul 14, 2021 | Blog | 2 reacties

Zo’n kleine tien jaar geleden werd ik door omstandigheden min of meer gedwongen om me te verdiepen in ‘energie’. En dan heb ik het niet over de meter in onze meterkast, of de isolatie van ons huis, maar over de energie om ons heen. Het was één van de heftigste periodes in mijn leven, waarin ik werd gedwongen me te verdiepen in ‘energie’. Ondanks dat de meeste van ons niet in staat zijn het waar te nemen bestaat alles om ons heen uit energie. Je telefoon, de kussens op je bank, je collega’s en je partner, alles om je heeft een bepaalde energiefrequentie en zendt dit uit. De hele dag door vindt er uitwisseling van energie plaats. Op het moment dat iemand een ruimte binnenstapt nog voordat er een woord is uitgesproken, is zijn energie al voelbaar. Misschien herken je een situatie waarbij de sfeer omsloeg op het moment dat iemand een ruimte binnenkwam…..

In het contact met anderen vindt er continue uitwisseling van energie plaats. Deze energie heeft een bepaalde frequentie. Dit is waarom je soms met iemand direct een klik voelt, je zit als het ware op de dezelfde frequentie waardoor je zonder woorden elkaar begrijpt. Met anderen kan het zelfs na eindeloze gesprekken nog steeds zijn dat je niet tot elkaar komt, jullie frequenties zijn te verschillend. Wanneer je in een lastige periode zit is je frequentie over het algemeen lager. Wanneer je je gelukkig voelt en dankbaar bent zal je frequentie hoger zijn. Gevoelige mensen en kinderen hebben de neiging de energie van de ander over te nemen. Zo voelde ik me als kind geregeld down en verdrietig wanneer ik een verdrietige vriendinnetje had opgevrolijkt. Het was een behoorlijke zoektocht om hier mijn weg in te vinden. Maar inmiddels zorgt mijn gevoeligheid en sterke intuïtie ervoor dat ik de energie van de ander gemakkelijk oppik en  indien nodig afstem op zijn frequentie. Om vervolgens na het contact de energie van de ander bij de ander te laten. 

We hebben allemaal periodes in ons leven waarin we wat lager in onze energie zitten door fases in je leven of omstandigheden. Daarbij zijn sommigen van nature wat lager ingesteld dan anderen. Ondanks dat de omstandigheden of anderen de oorzaak lijken van jouw mindere periode, ben jij uitstekend in staat je energie te plussen zodat je frequentie weer verhoogd. Ook in periodes waarin je het uit je tenen moet halen om positief te kunnen te zijn. 

Zo’n tien jaar geleden was voor mij één van de heftigste en onzekerste periodes van mijn leven waarin ik gedwongen werd me te verdiepen in energie. 

Naast maanden van onzekerheid, verdriet en angst, heeft het mij een ongelofelijke waardevolle les geleerd; hoe groot de uitdaging ook lijkt te zijn, je bent altijd in staat de regie te pakken!

Het lijkt me overbodig om na het lezen van dit bericht te benadrukken dat de personen met wie je omgaat enorm van invloed zijn op jouw gemoedstoestand. Om je geluksgevoel te vergroten is het van belang om positieve mensen om je heen te verzamelen. Mensen die je optillen i.p.v. kleinhouden. Mocht je nog meer willen lezen over hoe je energie te plussen? Download dan mijn gratis tips op de homepage. 

Laat hieronder een reactie achter

2 Reacties

 1. Hannie

  Jouw woorden geven mij positieve energie, dankjewel 🥰

  Antwoord
  • Nancy Koppers

   Wat lief! Jij bedankt voor deze lieve woorden en om wie je bent! ❤️

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees hier de laatste tips en ontwikkelingen omtrent opvoeding en gevoeligheid en hoe je je kind kunt begeleiden in uitdagende situaties.