Over mij

Daar zat ik dan, uren boven op mijn kamertje met al mijn poppen in een kring. En ik was de trotse juf….Als klein meisje had ik een duidelijk doel voor ogen: “ik ga kinderen helpen!”

Met een duidelijk doel voor ogen en de juiste diploma’s op zak begon ik op mijn 21e aan mijn juffencarrière. Vol enthousiasme en een enorm verantwoordelijkheidsgevoel oefende ik mijn juffenvaardigheden.

Door mijn sensitiviteit voelde ik al snel aan wat kinderen nodig hadden. Dit hielp me de juiste dingen te doen, anderzijds frustreerde het me ook te voelen dat er zoveel kinderen vastlopen in het onderwijssysteem.

Toen ik de kans kreeg een HBO opleiding tot intern begeleider te volgen, dacht ik het verschil te kunnen maken. Dat ons hedendaagse onderwijssysteem helaas niet passend is voor vele kinderen is me ondertussen meer dan duidelijk.

Achttien jaar geleden mocht ik naast juf en intern begeleider ook nog moeder worden. Een geweldige ervaring! Het moederschap heeft me geleerd flexibel, creatief en geduldig te zijn. En vooral te leren relativeren. De start van mijn moederschap ging gepaard met veel ziekenhuisbezoeken en gezondheidszorgen.

Mede hierdoor werd het me meer dan eens duidelijk: mijn kinderen moesten vooral gaan doen waar zij gelukkig van werden. De focus moet liggen op geluksgevoel! Om bij te kunnen dragen aan het vergroten van dit geluksgevoel is in 2012 Sova-Enzo ontstaan.

Inmiddels heb ik vele kinderen en hun ouders mogen ontmoeten. Als themaspecialist gedrag jarenlang zorgtrajecten begeleid bij Stichting BePo (Betuws Primair Passend Onderwijs) Veel van de kinderen die ik mocht ontmoeten zijn gevoelig en onzeker. Samen met hun ouders hebben we vooral gewerkt aan het groeien van vertrouwen in zichzelf.

Ik ondersteun in het maken van keuzes die goed voelen voor jou en het volgen van je hart. Benieuwd naar wat ik voor je (kind) kan doen? Voel je welkom..ik kijk ernaar uit je te ontmoeten

Dit is wat anderen zeggen over mij

 

Nancy heeft de kwaliteit om op een heel organische manier leiding en sturing te
geven aan groepjes. (groepjes kinderen maar zeker ook volwassenen die ze traint). 
Ze kan vanuit een ontspannen houding (en vanuit haar sterke intuïtie!) feilloos
aansluiten bij de ander en vervolgens vanuit oprechte verbinding snel bij de kern
komen. Ze ziet en voelt wat nodig is en dat zorgt voor veiligheid. Ze is bescheiden en
integer maar neemt de leiding wanneer nodig, ze geeft je het gevoel dat je zelf weer
grip krijgt op wat er is. Daarnaast kan ik veel van haar leren als zeer prettige collega!

Jobke Kobossen

Blijf Coaching

Ik heb Nancy leren kennen als een warme toegankelijke coach voor kinderen, jong volwassenen, ouders en docenten die in het dagelijks leven zelf vastlopen of last ervaren in de omgang met hooggevoeligheid. De betrokkenheid  en het respect waarmee Nancy deze onderwerpen samen met het kind of de volwassenen bij de horens durft te pakken zijn bijzonder. Mensen terug in hun kracht zetten, praktische handvatten aanreiken waar verdere eigen regie mbt de hooggevoeligheid steeds het perspectief is, zijn haar drijfveren. Met de nodige humor, relativeringsvermogen en laagdrempeligheid weet Nancy mensen in het hart te raken. 

Binnen mijn eigen werk als docent in het MBO word ik dagelijks geconfronteerd met studenten die als gevolg van hun hooggevoeligheid uit balans raken. De tips en praktische handvatten die Nancy mij hierin aanreikt helpen mij als docent net dat beetje extra te geven aan deze leerlingen waardoor persoonlijke groei en de weg naar volwassenheid weer vlot getrokken kan worden.

Debby Ebben

docent, ROC Rivor