Herken je dit?

Je zou wat meer in jezelf willen geloven

Je vindt het lastig te ontspannen

Je piekert veel waardoor je hoofd vol zit

Je ervaart het leven en gevoelens als overweldigend

Je vindt het lastig te kiezen voor jezelf

Je zoekt ondersteuning bij de opvoeding

Herken je dit?

Je zou wat meer in jezelf willen geloven

Je vindt het lastig te ontspannen

Je piekert veel waardoor je hoofd vol zit

Je ervaart het leven en gevoelens als overweldigend

Je vindt het lastig te kiezen voor jezelf

Je zoekt ondersteuning bij de opvoeding

Hooggevoelig

Heb je er wel eens aan gedacht dat je misschien hooggevoelig zou kunnen zijn? Je hebt een sterk intuïtie en een diep gevoelsleven. Het in balans houden van je energie is geregeld een hele uitdaging voor je. Je bent geneigd meer te geven dan je aan energie hebt. 

Je hoofd maakt overuren, prikkels komen heftig bij je binnen en worden intens verwerkt. Door je grote emaptische vermogen stem je als vanzelf af op de ander. Dit maakt jou een fijne vriend, vriendin, partner of werknemer. 

Grote kans dat je minder geneigd bent af te stemmen op jezelf. Hoe zit jij erbij? Aandacht voor jouw gevoelsleven is er vaak minder. En juist dít is wat je nodig hebt om je energie in balans te houden en je geluksgevoel te vergroten. 

Maar stilstaan bij je binnenste kan spannend voelen, doorgaan en niet zeuren lijkt vaak net wat gemakkelijker. Maar wist je dat meer dan helft van de hooggevoelige personen gedurende hun leven een burn-out krijgt of overspannen raakt? Juist doordat ze voorbij gaan aan hun gevoelsleven en energiebalans.

Voor mijzelf is het geregeld een hele zoektocht geweest om te gaan met mijn gevoeligheid. Ik herinner me de periode van puberzijn vooral als onzeker, vermoeid en niet op mijn gemak. Niet buiten de boot willen vallen betekende vaak over mijn grenzen (laten) gaan met periodes van heftige overprikkeling. Redzaam zijn in een wereld waarbij presteren en verwachtingen de norm bepalen. Waarbij er vooral aandacht is voor dat wat je lastig vindt, want juist dat gaan we nog eens oefenen. 

Het klinkt echt als een feestje, hooggevoelig zijn, niet waar? Neem van mij dat kan het wel zijn, mits jij de goede tools in handen krijgt. 

Mijn feestje begon toen ik ruim 30 jaar geleden een boek in handen kreeg over hooggevoeligheid De herkenning gaf ruimte voor erkenning. Beetje bij beetje leerde ik mezelf kennen, en stil te staan bij mijn binnenwereld. Mezelf zijn in vriendschappen en relaties bleek vaak een hele uitdaging te zijn. Door ervaring en ontwikkeling durf ik keuzes te maken die goed voelen voor mij, die een positieve invloed hebben op mijn energiebalans en geluksgevoel. 

Door mijn geruime ervaring binnen het onderwijs als groepsleerkracht, intern begeleider, en gedragsspecialist, zie en voel ik feilloos waar kinderen tegenaan lopen in ons hedendaagse onderwijssysteem. Dagelijks zie ik de worsteling van kinderen en ouders om te willen voldoen aan de norm. 

Door mijn sterke intuïtie stem ik gemakkelijk af op dat wat er in jouw speelt, waar je kwaliteiten en uitdagingen liggen. Zonder dat je dit altijd uit hoeft te spreken. Naast coaching bied ik reiki behandelingen aan. Een combinatie van beide behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je hiervoor kiest gaan we eerst energetisch aan de slag d.m.v. reiki en vervolgens krijg je tijdens een nagesprek inzichten aangeboden. 

In mijn aanpak zal ik afstemmen vanuit intuïtie en kennis, ben ik geduldig en positief.  Anderen noemen mij een “fijn mens”, ikzelf vind mezelf ondertussen ook best ók, ervaar het leven meestal als een feestje. 

Ben je op zoek naar een serieuze coach met een strak vaststaand programma, dan raad ik je aan nog even verder te zoeken. 

Ben je op zoek naar een “fijn mens” die vanuit intuïtie aansluit bij dat wat nodig is voor jouw ontwikkeling?  Iemand die verantwoordelijk te werk gaat maar zichzelf niet al te serieus neemt? Dan nodig ik van je harte uit contact met me op te nemen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.